Gebroken schouder voor Gunnewijk

21 juli 2014

Gebroken schouder voor Gunnewijk

ENSCHEDE - Bij een val in de BeNe Ladies Tour heeft Loes Gunnewijk haar schouder gebroken. De renster uit het Achterhoekse Rekken is zeker voor de komende zes weken uitgeschakeld.

Loes Gunnewijk kwam zondagmiddag in de afsluitende etappe ten val, vlak voor een kasseistrook. ,,Ik wou de strook volle bak oprijden, maar er lag grind op de weg. Voor ik het wist ging ik onderuit'', zegt de Rekkense op haar website. ,,Daarbij stak ik mijn linkerarm uit en dat had ik niet moeten doen. Ik voelde gelijk dat het over was."

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er een breuk zat in de kop van haar bovenarm en dat er tevens een stukje los zat. Met rust moet de breuk weer aan elkaar groeien, aldus Gunnewijk, die uitkomt voor het Australische GreenEdge AIS. De komende zes weken moet ze een mitella dragen en is buiten fietsen voorlopig niet mogelijk. ,,Volgende week ga ik nog opnieuw een foto laten maken. Dan gaan ze kijken hoe de breuk aan elkaar groeit, hoe het geneest en of het op een goede manier gaat."


Of Gunnewijk dit wielerjaar nog in actie komt, dat is nog de vraag. ,,Ik heb helaas al vaker klappen gehad op de linkerarm en weet gewoon dat dit tijd kost. Je probeert het natuurlijk zo snel mogelijk te doen, maar na die zes weken zal de schouder ook nog weer sterker gemaakt moeten worden. We zitten dan drie weken voor de WK ploegentijdrit. Als je niet echt kan leunen op je schouder, wordt dat ook lastig. In de komende weken zal het vooral rijden op de roller worden en aangepast trainen. Daarover moet ik nog even met de fysio en sportarts overleggen. Het is nu allemaal nog vers."