Geen schade in pols Froome: kan Tour voortzetten

8 juli 2014

Geen schade in pols Froome: kan Tour voortzetten

LILLE - Chris Froome kan van start gaan in de vijfde etappe van de Tour de France. De favoriet voor de eindzege ging dinsdag op weg naar Lille onderuit en blesseerde onder meer zijn linkerpols. De kopman van Sky liet voor de zekerheid een CT-scan maken van het pijnlijke gewricht. Daarop was volgens Tour-arts Florence Pommerie niets ernstigs te zien.

Ze zei erbij dat de Britse renner nog wel even last zal hebben van de verwondingen aan heup, schouder, knie en elleboog; zeker op de 15 kilometer kasseien die gaan komen. Toen hij het medisch centrum verliet, stak Froome zijn duim op naar de wachtenden voordat hij zich naar het hotel spoedde. Hij zal woensdag voor vertrek voor alle zekerheid nog even worden onderzocht.

De titelverdediger kwam na 5 kilometer ten val, na tegen het achterwiel van de Belg Jens Keukeleire te zijn gereden. Hij stapte wel snel weer op de fiets, maar liet Pommerie onderweg toch naar de schade kijken. Zij stelde kneuzingen en schaafwonden aan zijn hele linkerkant vast. ,,Chris voelde zich goed in de finale, maar we gaan we er toch even naar kijken'', zei teammanager Dave Brailsford na de finish.

Sky-ploegleider Nicolas Portal meldde al tijdens de rit dat het naar omstandigheden goed ging met zijn kopman. ,,We zijn uiteraard geschrokken, zoals iedereen. Maar nadat we met Chris hadden gesproken, zijn we gerustgesteld. Hij is hard tegen het asfalt gesmakt, maar zonder ernstige gevolgen.'' Froome viel in het Critérium du Dauphiné op dezelfde kant van zijn lichaam.