Gehavende Dumoulin in de fout: ‘Ik was gewoon te laat’

15 mei 2018

Voor Tom Dumoulin was de etappe van dinsdag er een om snel te vergeten. Hoewel een geduchte concurrent, Esteban Chavez, uit het klassement wegviel, had de Limburger het zwaar en kwam hij zelfs ten val.


"Het was heel verrassend dat Chavez eraf moest en daardoor werd het een hele zware rit", vertelde Dumoulin aan In het Wiel. Dumoulin zelf kwam in de slotfase nog ten val. Achteraf gaf de renner van Team Sunweb aan dat hij die val grotendeels aan zichzelf te wijten had. "De 1e renner schatte de bocht verkeerd in waardoor we allemaal met veel te veel snelheid op de bocht aankwamen. Toen moesten we allemaal remmen. Ik was gewoon te laat en dus ik haalde de bocht niet meer."

Dumoulin ziet Yates sterker worden
Aan de streep verloor Dumoulin niets op Simon Yates, maar onderweg pakte de roze trui-drager nog wel wat bonificatieseconden. Dumoulin mengde zich niet om de strijd. "Hij pakte die tussensprint zo makkelijk", keek de Nederlander terug. "Mij kost het me al mijn energie om dat te doen. Dat vond ik het niet waard."

Aan de valpartij heeft Dumoulin niets ernstigs overgehouden, zo lijkt het. Wel ligt de knie open van de klassementsrenner. "Ik heb er geen last van. Misschien dat na het wassen en als ik wat gekalmeerd ben dat het wat pijn gaat doen. Maar dat gaan we wel zien."