Gemengde gevoelens bij Jumbo-Visma na zien Tourschema; Zeeman baalt, Kruijswijk niet

15 oktober 2019

AFP

De organisatie van de Tour de France maakte vandaag het routeschema voor de Ronde van Frankrijk in 2020 bekend. Wat opviel was dat er maar 1 tijdrit inbegrepen was. Weinig dus voor een renner als Tom Dumoulin. Sportief directeur Merijn Zeeman baalde dan ook, maar Steven Kruijswijk zag het parcours wel zitten.


"In eerste instantie ben ik niet blij met het parcours", sprak Zeeman tegenover het Algemeen Dagblad. "We hadden graag een individuele tijdrit en een ploegentijdrit gezien. Dat zijn onderdelen waar we goed in zijn. Het is zonde dat die ontbreken."

Kansen spreiden
Zeeman weet zelf ook dat Jumbo-Visma moet kijken welke kopman, Dumoulin, Kruijswijk of Primoz Roglic, het meest geschikt is voor deze Ronde van Frankrijk. "We kunnen niet met 3 kopmannen naar de Tour de France", erkende hij. "Het is een reële optie dat we onze kansen gaan spreiden. We willen de Vuelta voor een 2de keer winnen en winst van de Giro d’Italia is ook een fantastisch doel."

'Genoeg om naar uit te kijken'
Kruijswijk is in tegenstelling tot Zeeman een stuk positiever. "Met een klimtijdrit op de voorlaatste dag en een zwaar beginstuk met bergritten is er genoeg om naar uit te kijken", zei hij tegen het AD. "We weten van de laatste jaren dat ze ook in de Tour een zwaar en uitdagend parcours willen neerleggen. Er zitten een paar sleuteletappes in", aldus Kruijswijk, die zijn zinnen heeft gezet op de Ronde van Frankrijk. "Maar er is nog niets besloten. Het is aan de ploegleiding."

Ook Groenewegen sprak bij het Algemeen Dagblad nog over het Tourschema.