‘Gemis’ Terpstra nu al een topic bij Quick-Step: ‘Lampaert is nog niet dat niveau’

3 december 2018

ANP

Het klassieke voorjaar van 2019 lijkt een stuk minder rooskleurig te worden voor het Belgische Quick-Step. Met het vertrek van Niki Terpstra naar Direct Énergie en geen directe opvolger lijkt de prijzenkast van vorig seizoen (73 overwinningen!), aankomend jaar een illusie. ''Nu Niki er niet meer is, zullen we het van het collectief moeten hebben'', aldus teambaas Patrick Lefevere in Het Laatste Nieuws.


Yves Lampaert zou namelijk Terpstra moeten doen vergeten tijdens de klassiekers in 2019, maar Lefevere denkt niet dat de Belgisch kampioen dat al aankan. ''Ik zie niet hoe Lampaert in de spurt Sagan of Van Avermaet kan kloppen'', aldus de 63-jarige teambaas.

''Yves denkt dat en hij zegt dat. Hij is kampioen van België. Hij zal in de voorjaarskoersen merken dat die trui weegt. Yves is een steengoede coureur, maar hij is nog niet van het niveau Terpstra. Denk maar aan Harelbeke, waar Terpstra hem gewoon uit het wiel heeft gereden.''

Gaviria
Bij de Belgische ploeg is er geen geld voor versterking. Ook topsprinter Fernando Gaviria pakte zijn biezen en ging naar UAE Emirates. Tevens kreeg Lampaert een dikker contract vanwege zijn Belgisch kampioenschap. ''Ik heb Lampaert een stevige contractaanpassing moeten geven, omdat hij Belgisch kampioen is, omdat hij Dwars door Vlaanderen heeft gewonnen. Maar vanaf nu is het niet meer: 'Yveske, je mag een keer winnen.' Nu is het van moeten'', duidelijke taal van Lefevere.