Geslaagde operatie Andy Schleck

9 juli 2014

Geslaagde operatie Andy Schleck

BASEL - Andy Schleck is woensdag in Basel met succes geopereerd aan zijn gekwetste rechterknie. De Tourwinnaar van 2010 was maandag in de derde etappe van de Ronde van Frankrijk gevallen. Na onderzoek bleek dat de Luxemburger onder meer een barstje in de meniscus heeft en scheurtjes in de kniebanden.

Schleck ging maandag in de rit naar Londen onderuit op zo'n 30 kilometer voor de finish. Hij bereikte uiteindelijk wel in het peloton de finish, maar besloot vanwege de gezwollen en pijnlijke knie de volgende dag niet meer van start te gaan in de vierde etappe.

De 29-jarige klimmer eindigde in 2011 nog als tweede in de Tour, maar de jaren erna presteerde hij weinig. ,,Ik voel me slecht. Mijn knie ziet eruit of er vanbinnen een explosie is geweest. Ik zal minstens 2 weken op krukken moeten lopen en dan zien we verder'', meldde Schleck. ,,Ik kan nu niet aangeven hoe lang het herstel gaat duren. Dat is lastig. Acceptatie is de eerste stap in mijn revalidatie. Daar werk ik aan. Ik ben gewend om terug te knokken.''