Gevonden! Mathieu van der Poel heeft zijn spullen terug en dit was de ‘dader’

8 november 2019

BSR/Orange Pictures

"Bedankt eikel dat je mijn regenjas en bril hebt gestolen. Ik ben trots op je", zijn de inmiddels beroemde woorden van Mathieu van der Poel, die op Instagram klaagde over zijn gestolen spullen. Die zijn weer terecht, maar de 'dief' was zich van geen kwaad bewust en schrok zich een ongeluk.


De man die de spullen van Mathieu meenam, laat aan Radio 2 Antwerpen weten enorm geschrokken te zijn van de reactie. "Ik was gaan wandelen met mijn honden in het bos en ik kwam Mathieu van der Poel tegen", vertelt Walter Van Loon. "Hij vroeg me of ik zijn regenjas en koersbril had gezien, maar dat was niet het geval. Ik wenste hem nog veel goede moed zonder regenjas, want het was hard aan het regenen."

Gestolen spullen Mathieu van der Poel terecht
"Op terugweg zag ik een jager wandelen met een wit jasje over zijn schouder, en ik herkende meteen het logo van de ploeg van Mathieu, want ik ben een grote fan. De jager vertelde me dat hij de spullen in het zand had gevonden. Ik heb toen aangeboden om ze naar Mathieu te brengen, maar ik heb hem niet meer gevonden."

"Wij zijn geen dieven"
Daarna kwam de boosheid van Mathieu over zijn gestolen spullen en dat raakte de man enorm. "Het leek alsof hij wilde zeggen: 'Ik kom hier in Schilde wonen en ik word al meteen bestolen'. Ik woon hier al lang, en het is hier zo'n vredige, toffe gemeente, en ik wil ons imago niet besmeurd zien. Wij zijn geen dieven, en dat wil ik nog even beklemtonen."

Er wordt nu gekeken of Walter en Mathieu elkaar kunnen ontmoeten en zo alles uit kunnen praten.