Giant-Alpecin voortaan op Duitse licentie

4 december 2014

VI Images
Giant-Alpecin voortaan op Duitse licentie

DEVENTER - Wielerploeg Giant-Alpecin verruilt de Nederlandse licentie voor de Duitse. Dat heeft de opvolger van Giant-Shimano, onder welke naam de equipe afgelopen seizoen koerste, donderdag bekendgemaakt. Daardoor rijdt er voor het eerst sinds 2010 weer een Duitse wielerploeg op het hoogste niveau. Team Milram haakte na dat jaar af.

Hoofdsponsor Alpecin, producent van shampoos, is een Duits bedrijf. ,,De wijziging maakt onderdeel uit van de continue verbreding van de internationale focus van het team'', meldde Giant-Alpecin in een persbericht. De ploeg houdt wel een Nederlands tintje. De basis van de wielerploeg blijft in Nederland, terwijl vrouwenploeg Liv-Plantur wel onder een Nederlandse licentie blijft rijden.

De blik van de ploeg wordt door de verandering van licentie ook meer op Duitsland gericht. ,,Als onderdeel hiervan komt er een focus op de ontwikkeling van Duits talent te liggen'', meldde algemeen directeur Iwan Spekenbrink. De ploeg en de sponsors hebben volgens Spekenbrink internationale ambities. ,,Naar die insteek hebben we vanaf het begin gestreefd. Daarnaast zien zij ook het belang en zijn ze toegewijd om het wielrennen terug te brengen bij het Duitse volk. Een doel dat op een lijn ligt met waar wij de afgelopen jaren naartoe hebben gewerkt. Intussen staat het wielrennen in Duitsland al veel verder dan men denkt.''

Bij de ploeg rijden heel wat Nederlandse renners, onder wie Tom Dumoulin, Koen de Kort en Tom Veelers. Ook de Duitse topsprinters Marcel Kittel en John Degenkolb staan onder contract bij Giant-Alpecin.