Giro 2020 met veel meer tijdritkilometers dan de Tour volgens geruchten

18 oktober 2019

ANP

Het parcours van de Tour de France is gepresenteerd en in juli 2020 kunnen we rekenen op heel weinig tijdritkilometers. Dus gaan de ogen van tijdritspecialisten als Primoz Roglic en Tom Dumoulin bij Jumbo-Visma misschien wel langzaam naar 24 oktober, wanneer de presentatie van de Giro d'Italia plaatsvindt. Hier zijn de belangrijkste geruchten over de Giro van 2020.


Het is al lang bekend dat de Giro in Hongarije start. In de hoofdstad Boedapest wordt op de 1ste etappe een individuele tijdrit van bijna 10 kilometer gereden waarbij het in de laatste kilometer nog aardig omhoog loopt. Vervolgens wordt er nog 2 dagen door Hongarije gekoerst voordat het hele circus zich naar Italië verplaatst.

Weer de Etna op
Na 2 dagen fietsen op Sicilië zou volgens de geruchten een etappe naar de bekende Etna op het programma staan. Op de vulkaan kunnen de klassementsmannen elkaar eens voor het eerst testen. In 2017 en 2018 zat de vulkaan ook al in het parcours.

Tijdritkilometers
Voor Dumoulin is het vooral interessant hoeveel kilometers hij op zijn tijdritfiets mag afleggen. Het lijkt erop dat hij in Italië veel beter aan zijn trekken komt dan in Frankrijk. Behalve de individuele tijdrit op de openingsdag mag hij in de 14de etappe waarschijnlijk ook weer op zijn aerodynamische bolide kruipen. Alsof dat nog niet genoeg is, zou er op de slotdag ook nog een individuele tijdrit op het programma staan.

In 2017 won Tom Dumoulin de Giro door in de slotdag Nairo Quintana in een individuele tijdrit nog uit de roze trui te rijden.

Zware laatste week
In de laatste week van de Giro moeten de renners waarschijnlijk flink aan het werk. Van de 6 dagen zouden er 3 in de boeken staan als echte bergetappe. Hier en daar wordt zelfs gesproken over beklimmingen van de Gavia, Zoncolan en Colle delle Finestre.