Giro d’Italia in 2022 over de pas waar wielrenner Wouter Weylandt overleed

9 november 2021

photo: Cor Vos

De Giro d'Italia gaat komend jaar over de Passo del Bocco, de bergpas waar de Belgische wielrenner Wouter Weylandt 10 jaar geleden overleed. De renners komen langs die plek in de etappe van Parma naar Genua, blijkt uit het 2e deel van het rittenschema dat de organisatie dinsdag presenteerde.


Weylandt kwam op 9 mei 2011 om het leven na een valpartij in de afdaling van de Passo del Bocco, op 25 kilometer van de aankomst van de 3e etappe. Hij reed destijds met rugnummer 108. Dit nummer wordt sinds zijn dood niet meer gebruikt in de Giro. In de afgelopen editie hielden de renners een minuut stilte op de dag dat Weylandt 10 jaar geleden overleed.

Bergetappes
Het routeschema van de 105e editie van de Giro, die van 6 tot en met 29 mei 2022 op de agenda staat, wordt in delen bekendgemaakt. Maandag onthulde de organisatie 7 sprintetappes, een dag later werd duidelijk dat de volgende Ronde van Italië 6 zogenoemde overgangsetappes telt. Eerder maakten de organisatoren de 3 ritten op Hongaarse bodem bekend. Woensdag volgt de bekendmaking van de route van de bergetappes.