Giro: zo ziet de loodzware bergetappe van zaterdag eruit

23 oktober 2020

AFP

Wilco Kelderman overleefde vrijdagmiddag zijn 1e dag in de roze trui. In de aangepaste sprintersetappe kwam de Nederlandse leider van het klassement in de Giro d'Italia geen moment in de problemen. Hij kon zich dus lekker sparen en hopelijk heeft hij dat ook flink gedaan, want zaterdag wacht een monsteretappe!


Wie dacht dat de Giro-organisatie voor het laatste weekend lekker wat polonaise-etappes had georganiseerd, had het goed mis. Zaterdag en zondag zijn voor het klassement loodzwaar. Vooral zaterdag is echt een crimineel zware etappe, met liefst 3 flinke bergen en zelfs nog een aankomst bergop op de 4e col van de dag.

3 keer 1e categorie
De aankomst is op een berg van de 1e categorie (de één na hoogste). De berg daar voor is van de 2e categorie en de eerste 2 bergen zijn, net als de finishberg, ook van de 1e categorie. Klik in dit artikel maar eens op etappe 20, dan zie je hoe heftig de etappe van zaterdag is!

Zondag: tijdrit
Zondag wacht de renners in de laatste etappe van de Giro een tijdrit. Die is 15,7 kilometer lang en compleet vlak. Daar zouden dus normaal gesproken geen grote verschillen gemaakt worden.