Goed nieuws voor criterium Daags na de Tour: ‘Al zal dat echt geen makkelijke opdracht worden’

20 mei 2020

ANP

Tussen alle topwedstrijden op de nieuwe UCI-kalender staat ook 1 opvallende naam: Daags na de Tour in Boxmeer. Het criterium staat voor maandag 21 september gepland, een dag na de Tour-finale in Parijs. "Mooi nieuws, maar het rennersveld zal ongetwijfeld wat minder attractief zijn."


De topkoersen, ze zijn straks allemaal present. Races als de Tour de France, Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race, de Boels Ladies Tour en... Daags na de Tour. Jawel, ook het bekende wielercriterium in Boxmeer heeft officieel een datum te pakken op de de nieuwe kalender van de UCI. Vooralsnog als enige van de bekende criteriums in Nederland. "Daags na de Tour, de naam zegt het al, hè", zegt Pierre Hermans lachend over de telefoon tegen het AD.

Geen gemakkelijke opdracht
"Eindigt de Tour de France straks op 20 september daadwerkelijk op de Champs Elysées, dan zijn wij de 21ste aan de beurt. Al zal dat echt geen makkelijke opdracht worden, dit keer", beseft de voorzitter van het wielerspektakel in Boxmeer.

'We staan klaar'
De kalender van de UCI is immers vooral een kalender gebouwd op hoop. Nog vol vraagtekens, dus die hangen ook boven Daags na de Tour. "Maar afhankelijk van wat in Den Haag allemaal nog besloten wordt, staat iedereen hier wel klaar om te organiseren als het kan", weet Hermans.