Goed nieuws voor wielrenners die weer willen koersen in Nederland

28 mei 2020

PR

Wielerbond KNWU hoopt vanaf de zomer weer voorzichtig het wedstrijdseizoen te hervatten. Dat gebeurt in fasen, zo staat in het protocol dat de bond heeft opgesteld. De jeugd mag als 1e, mogelijk in juni al, weer koersen op lokaal niveau.


Voor de eliterenners is nog steeds 1 september de datum waarop het wedstrijdseizoen mogelijk weer wordt begonnen. Onder strikte voorwaarden, zo meldt het protocol.

Vanuit andere landen niet mogelijk
Wie het voorstel leest zou kunnen schrikken. "Vooralsnog is het openstellen van internationale wedstrijden voor sporters en teams vanuit andere landen niet mogelijk. Wedstrijden die op de internationale kalender vermeld staan zullen daarom hun deelnemersveld aan moeten passen", luidt het. 

Versoepeling
Opsteller Henk van Beusekom stelt wielerfans gerust. "Dit is opgeschreven met de nu geldende regels als basis. Er zal de komende maanden waarschijnlijk sprake zijn van een versoepeling. Daarop passen wij onze richtlijnen meteen aan", aldus de manager sport van de KNWU.

Buitenlandse renners
"Voor wat betreft de mogelijkheid voor het toelaten van renners uit het buitenland geldt dezelfde regel als voor het deelnemen door Nederlandse renners aan wedstrijden in het buitenland. Dat is dat voor beide zaken dezelfde adviezen gelden als voor het reizen naar of van het buitenland om andere redenen zoals vakantie of werk."