Greipel spurt naar zege in zesde etappe Tour

10 juli 2014

Greipel spurt naar zege in zesde etappe Tour

REIMS - De Duitse wielrenner André Greipel heeft donderdag de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De renner van Lotto-Belisol was de snelste in de sprint van een grote kopgroep na een rit over 194 kilometer van Arras naar Reims. De Italiaan Vincenzo Nibali behoudt de gele leiderstrui.

Tom Veelers was de beste Nederlander op de 7e positie. Zijn ploeg Giant-Shimano slaagde er in de laatste kilometers niet in hun kopman Marcel Kittel voorin te houden. De Duitserr, al winnaar van 3 massaspurts, moest zelfs lossen in de slotfase. 

Andre Greipel van Lotto-Belisol was de snelste in de sprint van een grote kopgroep na een rit over 194 kilometer van Arras naar Reims. De Italiaan Vincenzo Nibali behield de gele leiderstrui. De Noor Aleksander Kristoff finishte als 2e voor de Fransman Samuel Dumoulin.

Waaiers
De wind speelde in de laatste 20 kilometer een belangrijke rol. Het peloton brak door waaiervorming in tweeën. Toch bleven de belangrijkste sprinters en klassementsrenners voorin. In het algemeen klassement veranderde daardoor bovenin niets. Alleen Thibaut Pinot en Pierre Roland verloren een minuut op hun concurrenten voor het klassement. Nibali's Deense ploeggenoot Jacob Fuglsang blijft 2e op 2 seconden. Tom Dumoulin is de hoogst geklasseerde Nederlander op de 15e plaats.

Groen
Peter
Sagan snoepte met zijn 4e plaats, en bij de tussensprint, weer puntjes voor de groene trui. De Slowaak staat nu al 80 punten voor op Bryan Coquard in het puntenklassement.
 
De top-10 van de 6e etappe: 1. Greipel, 2. Kristoff, 3. Dumoulin, 4. Renshaw, 5. Sagan, 6. Feillu, 7. Veelers, 8. Coquard, 9. Vanmarcke, 10. Chavanel