Groenewegen over Cav’: ‘Al een paar keer ruzie met ‘m gehad’ (video)

27 maart 2017

Pro Shots

Dylan Groenwegen en Mark Cavendish zijn niet per sé de allerbeste maatjes. In het programma Peptalk van Ziggo laat hij weten dat-ie 'al een paar keer ruzie met 'm heeft gehad' met zijn sprintconcurrent. "Hij is nu mijn allerbeste vriend", grapte Groenewegen.


De topsprinters zien de jonge Groenwegen (23) tenminste wel staan nu. "Ze werden boos toen ik won, dus dat zal ik maar als een compiment opvatten. Volgens mij geeft Cavendish niet zo veel complimentjes dus... Ze houden nu toch rekening met je als je er steeds tussen zit."

Maling aan iedereen
Groenewegen is tegenwoordig steeds vaker voorin te vinden bij een massasprint, maar daar kom je niet zomaar terecht. "In de laatste meters moet je gewoon maling aan iedereen hebben. Je doet in een wedstrijd alles om te winnen en als sprinter moet je een killersmentaliteit hebben."

'Je hebt een kutstuur'
De ervaren gasten proberen de jonge Groenewegen soms van zijn stuk te brengen. Maar hij blijft er best nuchter onder, zo zegt Groenewegen bijvoorbeeld: "Je hebt een kutstuur, terwijl ik heel blij was met mijn nieuwe stuur."