Groenewegen tempert verwachtingen voor Milaan – San Remo: ‘Rijd om ervaring op te doen’

23 maart 2019

AFP

Dylan Groenewegen maakt zaterdag zijn debuut in de klassieker die hij ooit wil winnen. In Parijs - Nice bleek weer eens dat weinig mannen kunnen tippen aan de snelheid van de 3-voudig ritwinnaar in de Tour, maar in de aanloop naar Milaan - San Remo laat hij geen spierballentaal horen.


Lees ook: Dit zijn de 12 Nederlanders aan de start van 'La Primavera': Milaan - San Remo

Tekortkomen voor de winst
"Ik rijd om ervaring op te doen”, zegt Groenewegen, die pas werd opgeroepen na zijn uitstekende Parijs – Nice (2 zeges, 3 dagen geel) en de blessure van ploegmaat Timo Roosen. "Ik zal waarschijnlijk tekortkomen voor de winst. Maar in de Tour en de Vuelta hoop ik de kracht en het uithoudingsvermogen op te doen om volgend jaar wél mee te doen voor de winst.”

Sunweb gokt op Matthews, niet op Dumoulin
Bij Sunweb is het verrassend dat Michael Matthews van start gaat. De Australiër gaf op in Parijs-Nice na een harde val. Volgens de organisatie was hij 4 minuten buiten bewustzijn geweest. Zonder Matthews had Tom Dumoulin een andere, meer vrije rol gekregen. "Maar ik zou niet weten hoe ik die vrijheid zou moeten benutten in deze koers”, zegt Dumoulin. Hij acht zichzelf kansloos. "Ik kan een versnelling van Alaphilippe op de Poggio niet beantwoorden en ga ook de sprint van Elia Viviani niet winnen.”