🎥 | Gruwelijk vette Ronde van Vlaanderen: Mathieu van der Poel verslaat Wout van Aert op de streep

Robert Hüsken • 17:45, 18-10-2020 / Laatste Update: 10:14, 08-01-2024

Mathieu van der Poel heeft deze zondagmiddag de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Nederlandse wielrenner was in een ultiem gevecht de snelste in de finale. Wout van Aert en Mathieu van der Poel reden na een bizarre valpartij 35 kilometer lang met z'n 2en naar de finish.

Een heroïsch gevecht. Vlaanderens Mooiste op z'n mooist. Een gevecht tussen de beste wielrenners van de wereld. Wielerliefhebbers moesten door de coronacris lang wachten op de Ronde van Vlaanderen, maar het was het wachten meer dan waard. Aan de buis gekluisterd zaten we.

Alaphilippe knalt tegen motor

Vooraf zou je denken; dit zou weleens eens een mooie strijd kunnen worden tussen de misschien wel 3 beste wielrenners op dit moment: Mathieu van der Poel, Wout van Aert en wereldkampioen Julian Alaphilippe. Dat gebeurde ook! Totdat Alaphilippe tegen een jurymotor knalde en op het asfalt bleef liggen. Einde verhaal dus voor de zo gruwelijk goed fietsende Alaphilippe.

Gevecht

Dus waren het Van Aert en Van der Poel die alleen richting de finish gingen. Met nog ongeveer 20 kilometer geloofde het achtervolgende peloton het wel. Kansloze missie tegen die 2 giganten. ,,Ik rijd om koersen te winnen en daarvoor moet ik Mathieu kloppen”, zei Van Aert eerder al. De Belg won eerder al 2 ritten in de Tour de France en pakte de zilveren medaille op het WK wielrennen. En daarvoor had Van Aert al de Strade Bianche en Milaan-San Remo op zijn naam had geschreven.

Vrienden zullen ze waarschijnlijk nooit worden. Hoeft ook niet. Zolang wij kunnen genieten van deze topwielrenners. Het kwam aan tot de laatste meters. Tot de laatste centimeters. Tot de laatste millimeters. Uiteindelijk won MATHIEU VAN DER POEL van Wout van Aert. Ongekend.

Vader van Mathieu won in 1986

Twee jaar geleden won Niki Terpstra nog de Ronde van Vlaanderen. Het was 2018 toen de Nederlander ons wielerfans kippenvel over het hele lichaam bezorgde. Want daarvoor was het 1986 toen Adrie van der Poel, de vader van Mathieu van der Poel, de Ronde van Vlaanderen als laatste winnaar won.