Herboren Boasson Hagen wint openingstijdrit in Ronde van Valencia

6 februari 2019

ANP

De openingstijdrit in de Ronde van Valencia is gewonnen door Edvald Boasson Hagen. De 31-jarige renner van Dimension Data legde het ruim 10 kilometer lange parcours rond Orihuela als snelste af en start morgen in de leiderstrui.


Achter Boasson Hagen eindigde Jon Izagirre als 2e op 5 seconden, terwijl Jumbo-Visma-aanwinst Tony Martin 3e werd met een achterstand van 7 tellen.

Herboren
Boasson Hagen kende de laatste jaren veel pech met blessures. Zo kende hij ook lichamelijke problemen vlak voor het vorige seizoen. Daardoor kon hij vorig jaar niet imponeren. Boasson Hagen won in zijn carrière al 3 ritten in de Tour de France en 1 in de Giro d'Italia. Verder won hij 2 keer de Eneco Tour en was hij in 2009 de beste in Gent-Wevelgem.

Toppers
In de Ronde van Valencia staan meerdere toppers aan de start. Zo doet ook Tourwinnaar Geraint Thomas mee. De Welshman kon echter niet meedoen om de zege. Wereldkampioen en titelverdediger Alejandro Valverde eindigde als 8e. Jos van Emden (Jumbo-Visma) werd 5e in de tijdrit, vlak achter Dylan Teuns.

De Ronde van Valencia werd vorig jaar dus gewonnen door de 38-jarige wereldkampioen Valverde. De Spaanse rittenkoers duurt tot en met zondag.