Hondenweer! Zó nat is het nu tijdens de WK-wielrennen in Yorkshire (video)

24 september 2019

Wie vandaag een regenboogtrui wil pakken, moet dinsdag niet alleen maar een beetje regen kunnen doorstaan. Op het WK-tijdrijden voor junioren Yorkshire is het zeik- maar dan ook zeiknat. Het levert in een paar gevallen zelfs gevaarlijke situaties op.


De Deense Johan Price, Europees kampioen tijdrijden bij de junioren, reed tijdens zijn tijdrit nietsvermoedend door een plas, waardoor hij niet kon zien dat hij in een gat zou vallen. De Hongaarse Atilla Valter had het ook niet makkelijk. In een afdaling viel de renner na een lange glijpartij van zijn fiets, waarna hij op het asfalt net zo makkelijk doorgleed.

Vrouwen
Het is nog onduidelijk hoe lang de organisatie de wedstrijden door laat gaan. Vanmiddag strijden de vrouwen, op hetzelfde parcours, om de wereldtitel tijdrijden. Annemiek van Vleuten, 3 keer eerder wereldkampioen, verdedigt haar titel en is de grote favoriet. Ze voorzag gisteren al dat het een ,,natte en zware” tijdrit zal worden. ,,Geniet van ons lijden”, meldde Van Vleuten op social media.

Volgens de planning van de WK organisatie gaat Van Vleuten om 17.08 van start.