Honger meervoudig Gold Race-winnaar Philippe Gilbert niet gestild: ‘Verwacht mooie strijd’

13 april 2018

BELGA

Als 1 van de grote favorieten voor de eindzege verschijnt Philippe Gilbert zondag aan de start voor de Amstel Gold Race. De Belg was in de Limburgse heuvels al 4 keer de beste en kan zondag op gelijke hoogte komen met recordhouder Jan Raas.


"Ik start altijd met de ambitie om te winnen", zei Gilbert vrijdag tijdens de persconferentie van zijn succesvolle ploeg Quick-Step Floors. "Het houdt me niet zo bezig dat ik op gelijke hoogte kan komen met Raas. Dat is pas leuk als ik ooit ga terugkijken op mijn loopbaan."

Gilbert is naar eigen zeggen goed hersteld van Parijs-Roubaix. Hij gunde zichzelf woensdag rust tijdens de Brabantse Pijl. Gilbert noemt de Amstel Gold Race 1 van de mooiste wedstrijden van het seizoen en heeft veel vertrouwen in zijn ploeg die dit jaar grossiert in overwinningen.

Controleur
Ook verwacht hij veel van zijn ploeggenoot Julian Alaphilippe, die 2 etappes won in de Ronde van Baskenland. Niki Terpstra, winnaar van de Ronde van Vlaanderen, en Pieter Serry, 4e in de Brabantse Pijl, zijn ook allemaal in goede vorm. In de finale van de Amstel Gold Race zijn de wegen iet wat smaller dan normaal. "Dat maakt het moeilijker om de koers te controleren", besloot Gilbert. "Ik verwacht een mooie strijd."