Hoogerland heeft geld binnen van prikkeldraad-incident

5 november 2014

VI-Images
Hoogerland heeft vergoeding ongeluk Tour binnen

YERSEKE – Johnny Hoogerland heeft ruim 3 jaar na zijn ernstige ongeluk in de Tour de France zijn schadevergoeding ontvangen. Dat vertelt de 31-jarige wielrenner aan Helden Online.

“Het heeft heel lang geduurd, maar ik ben blij dat het allemaal achter de rug is,” zegt Hoogerland. “Ik heb begrepen dat verzekeringskwesties vaak nog veel langer duren. Het doet er niet toe, het is nu opgelost.”

Prikkeldraad
​Hoogerland belandde 3 jaar geleden in het prikkeldraad nadat een auto van de Franse televisie hem van de weg reed. Dat leidde tot een grote rel. Een jarenlange verzekeringsstrijd om een schadevergoeding was het gevolg. Daar is nu een eind aan gekomen. De Zeeuw heeft een schikking getroffen met AIG, het bedrijf waar de bewuste auto was verzekerd.

“Weet je, dat geld interesseert me niet. Ik ben gewoon blij dat ik er een streep onder kan zetten. Het is niet zo dat ik steeds verzekeringsbrieven thuis kreeg of zo, maar eens in de zoveel tijd werd ik er toch mee geconfronteerd, bijvoorbeeld als mensen of de media ernaar vroegen. Zo was ik onbewust toch geregeld met de zaak bezig. Dat is nu gelukkig klaar.”

Opmerkingen
Niet alleen in de media werd Hoogerland lastiggevallen met vragen over het incident uit 2011. Ook op straat bleven mensen hem herinneren aan het ongeval. “Mensen roepen dingen als: ‘Hé, hier is geen prikkeldraad, hoor.' Geen idee waarom ze dat doen. Ik heb al vaak genoeg gezegd dat ik er een beetje moe van word, maar mensen vinden het blijkbaar leuk om er steeds over te beginnen. Meestal reageer ik er gewoon niet op. Ik ben er inmiddels aan gewend geraakt, het doet me niet zo veel meer.”