Hoppa! Jumbo-Visma-aankoop Foss pakt eindzege in Ronde van de Toekomst

25 augustus 2019

Twitter Tour de l'Avenir.

Tobias Foss heeft met de Tour de l’Avenir de grootste overwinning van zijn nog jonge loopbaan geboekt. De 22-jarige Noor, dit seizoen nog uitkomend voor het Uno-X Norwegian Development Team maar vanaf 2020 in het tenue van Jumbo-Visma te bewonderen, behield in de door Jefferson Alexander Cepeda gewonnen slotrit zijn ruime voorsprong op de naaste belagers in het klassement.


Het fundament voor de eindoverwinning in de Ronde van de Toekomst, 1 van de belangrijkste koersen van het jaar voor de talenten in het peloton, had Foss eerder in de week al gelegd. Hij steeg gestaag in het klassement en greep na de tijdrit van vrijdag de macht. In de bergrit van zaterdag vergrootte hij zijn voorsprong op Giovanni Aleotti tot meer dan een minuut en die kwam zondag geen moment in gevaar.

Voor 2 jaar vastgelegd
Jumbo-Visma had het talent van Foss eerder al herkend en legde hem daarom voor de komende 2 jaar vast. De Tour de l’Avenir werd vorig jaar gewonnen door Tadej Pogačar en een jaar eerder door Egan Bernal, de winnaar van de Tour de France dit jaar. Bauke Mollema was in 2007 de laatste Nederlandse winnaar.