Hoppa! Wereldtitel voor de teamsprinters op de baan

27 februari 2019

REUTERS

Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben op overtuigende wijze de teamsprint gewonnen op de WK baanwielrennen. In het Poolse Pruszkow waren de Nederlanders veel te sterk voor Frankrijk.


Nederland werd vooraf gezien als de grote favoriet en maakte deze rol helemaal waar. Het drietal was al tijdens de kwalificaties veruit het snelst. Ze realiseerden hierin een tijd van 42,574, waarna - met Matthijs Büchli op de plaats van Hoogland - werd afgerekend met Groot-Brittannië (42,436) en de finaleplek zeker was. In die finale was Frankrijk de tegenstander, met onder meer negenvoudig wereldkampioen op de baan Grégory Baugé in de gelederen. Maar ook Baugé kon Frankrijk niet aan een stunt helpen en dus was de Nederlandse titelprolongatie een feit.

Wereldkampioen
Nederland werd vorig jaar wereldkampioen in Apeldoorn en Europees kampioen in Glasgow. Ook won het alle 4 de wereldbekerwedstrijden waar de ploeg aan de start stond deze winter.

2 medailles
De wereldkampioenschappen zijn vanavond begonnen, maar de teller staat voor Nederland nu al op 2 medailles. Kirsten Wild pakte eerder op de avond het zilver op de scratch.