Hushovd beëindigt na WK loopbaan

27 juni 2014

Hushovd beëindigt na WK loopbaan

OSLO - Thor Hushovd beëindigt na de wereldtitelstrijd in september in Spanje zijn wielerloopbaan. Dat heeft de Noorse renner vrijdag op een persconferentie in Oslo bekendgemaakt. Hij heeft te veel last van fysieke problemen, die hem al sinds 2012 hinderen.

,,Het lukt helaas niet om op mijn oude niveau te komen. Het is daarom moeilijk om mij nog te motiveren'', lichtte hij toe. ,,Ik wil het wel op een mooie manier afsluiten en ga me nu voorbereiden om er op het WK te staan.''

Erelijst
De 36-jarige sprinter van BMC heeft een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Hij won tien individuele etappes in de Ronde van Frankrijk en behaalde in 2005 en 2009 de groene trui voor de beste renner in het puntenklassement. Ook pakte hij drie ritzeges in de Ronde van Spanje. In 2010 veroverde hij in Australië de wereldtitel op de weg. In 2006 schreef hij Gent-Wevelgem op zijn naam.

Problemen
Hij kreeg in 2012 last van een virale infectie en miste daarna de Tour. In 2013 leek het beter te gaan, maar hij bleef problemen houden en moest opnieuw de Ronde van Frankrijk missen. Het was zijn droom om Parijs-Roubaix te winnen. Hij was er twee keer dichtbij met de derde plaats in 2009 en de tweede plek in 2010. Dit jaar finishte de wielrenner als 19e.