IJzersterke Kirsten Wild is na wereldkampioen nu ook Europees kampioen op omnium

6 augustus 2018

ANP

Kirsten wild is Europees kampioen op het onderdeel omnium geworden. De Nederlandse, die ook wereldkampioene is, pakte meer punten in de afsluitende puntenkoers dan de Britse Katie Archibald en won daarmee haar 2de titel op het EK in Glasgow. De Italiaanse Letizia Paternoster gaat naar huis met het brons.


Niet laten verrassen
Wild ging met een voorsprong van 2 punten op Archibald (112 om 110) het laatste onderdeel van het omnium in: de puntenkoers. Een wedstrijd over 80 ronden waarbij om de 10 rondes gesprint wordt om de punten. Bij de laatste sprint zijn er dubbele punten te verdienen. In de 1ste sprint pakte Wild meteen wat punten op Archibald waardoor het verschil 5 was. De super alerte Wild liet zich in de 2de sprint ook niet verrassen door de Britse en pakte de volle 5 punten.

Veel te goed
In de sprints daarna probeerde Archibald tevergeefs punten terug te pakken, maar de Nederlands reed als een anker in haar wiel en liet haar geen moment alleen. Ook in de sprints die nog volgden was Wild de meest attente van de 2. In de voorlaatste sprint maakte Wild haar definitieve move. Ze won de sprint en Archibald bleef op 0 staan waardoor het gat meer dan 10 punten was. Een geruststellende voorsprong voor de allerlaatste sprint. Nadat ze eerder dit jaar in Apeldoorn al wereldkampioen werd is Kirsten Wild nu ook Europees kampioen.