🎥 | IJzersterke Van der Poel de baas bij ‘tussendoortje’ in Gullegem

2 januari 2021

Ook de 2e veldrit van het nieuwe jaar is gewonnen door Mathieu van der Poel! De Nederlandse wereldkampioen was de baas bij de Hexia Cross in Gullegem, die hij zo alweer voor het 3e jaar op rij op zijn naam schreef.


De Hexia Cross in Gullegem telt niet mee voor 1 van de grote klassementen. Het was voor de heren dus een tussendoortje, na de GP Sven Nys van vrijdag en de wereldbekerwedstrijd die zondag in het Zeeuwse Hulst op het programma staat. Toch had de organisatie met Mathieu van der Poel en Tom Pidcock 2 van de grootste namen gestrikt, Wout van Aert is zondag weer van de partij.

1 baas
Van der Poel begon wat stroef maar zat al gauw vooraan. In ronde 3 versnelde de Nederlandse wereldkampioen, waarna alleen Pidcock de leider kon volgen. De Brit moest een gaatje laten vallen, maar vond de aansluiting weer toen Van der Poel het in het middengedeelte van de koers wat rustiger aan besloot te doen.

Wanneer Van der Poel het tempo even later alleen opnieuw opschroefde, moest Pidcock afhaken. Zijn voorsprong was uiteindelijk 46 tellen op weg naar alweer zijn 7e zege van het seizoen. Na Bredene en Baal, won hij nu ook bij zijn 3e start op rij. Jens Adams werd 3e.