Indrukwekkende Cees Bol geeft sprintlesje in Ronde van de Algarve

21 februari 2020

EPA

Nadat Remco Evenepoel donderdag in de bergen zijn overmacht toonde, was het vrijdag weer de beurt aan de sprinters. Cees Bol, de jonge sprinter van Team Sunweb, was onklopbaar. Fabio Jakobsen won woensdag de 1e etappe, maar kwam te laat om het Bol nog moeilijk te maken.


Bol (24) werd perfect afgezet en kwam de laatste meters niet meer in de problemen. Sacha Modolo (Alpecin-Fenix) en Fabio Jakobsen kwamen nauwelijks nog tot zijn achterwiel. Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) hield zich in de finale rustig en sprintte niet mee.

"Het is mooi om het seizoen zo te beginnen. We maakten geen fouten in de finale en ik ben blij dat ik het zo af kon maken. Bij het bordje van 200 meter ben ik gewoon vol aangegaan en toen was ik als 1e bij de streep",  vertelde hij na afloop nuchter voor de camera's van Eurosport.

Bol is voor sommige wielerfanaten een echte publiekslieveling. Lees hier hoe het kan dat Cees Bol een Belgische fanclub heeft!

Evenepoel aan kop
In het algemeen klassement blijft Remco Evenepoel de leider. Hij kwam vrijdag zonder problemen de dag door en finishte veilig in het peloton.