Iserbyt: ‘Van der Poel, Pidcock en Van Aert zullen zich opnieuw moeten bewijzen’

8 november 2022

Getty Images

Veldrijders Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Lars van der Haar domineren dit seizoen grotendeels het veldrijden. Dit dreigt met ingang van 27 november te veranderen als Tom Pidcock, Mathieu van der Poel en Wout van Aert zich weer gaan mengen in de Hulst World Cup-ronde. Iserbyt en Sweeck geven echter aan zich geen zorgen te maken.


Waar Iserbyt dit seizoen al 5 overwinningen pakte én aan de leiding gaat in het wereldbekerklassement, won teamgenoot Vanthourenhout dit weekend het EK Veldrijden. Door de terugkeer van ‘De Grote 3’ is de kans aanwezig dat de balans binnen het veldrijden weer gaat veranderen. "Ze zullen zich opnieuw moeten bewijzen", zegt Sweeck optimistisch. "Ik denk dat het niveau momenteel behoorlijk hoog ligt en ik kijk er naar uit. Iedereen heeft het erover en ik ben absoluut niet bang.”

Je hebt altijd goede benen nodig
Vanthourenhout staat anders in de wedstrijd en geeft aan dat "ondanks het vele trainen, het realistisch is dat er drie sterker zullen zijn". Iserbyt geeft aan dat "het tempo van de races misschien hoger zal liggen. Maar je hebt altijd goede benen nodig om aanvallen te beantwoorden."

'De Grote 3'
Afgelopen seizoen greep Van Aert in de 10 races waarin hij deelnam, 9 keer de overwinning. Pidcock was minder dominant, maar pakte desondanks ook 4 overwinningen, waaronder de wereldtitel. 4-voudig wereldkampioen Van der Poel finishte bij slechts 1 race als 1e, dit wegens een knieblessure.