Jakobsen: ‘Hebben klassementsrenners scheel laten zien’

11 september 2019

ANP

Fabio Jakobsen werd vooraf ook genoemd als een van de kanshebbers op de ritzege, maar de ploeggenoot van Gilbert had al snel in de gaten dat het te lastig voor hem was. Op 50 kilometer van de streep haakte hij af op een klimmetje.


,,Ik heb voor die jongens gereden en mijn beurtjes op kop gedaan, maar daarna was ik behoorlijk naar de klote”, zei hij tegen Eurosport. ,,Dit is de snelste etappe die ik ooit gereden heb.”

Supermooi
Met de ritzege van Gilbert en de tijdwinst voor Knox (die stijgt van 11 naar 8), kon Jakobsen met Deceuninck-Quick-Step terugkijken op een uitermate succesvolle dag. ,,We wilden de etappe winnen en James in de top 10 krijgen. Supermooi dat het is gelukt.”

Zoete wraak
Het beulswerk van Deceuninck-Quick-Step voelde voor de 23-jarige Gelderlander ook nog als een zoete wraak ten opzichte van de klimmers. ,,In de bergetappes laten zij ons afzien, maar ik denk dat wij de klassementsrenners vandaag scheel hebben laten zien.”

Zware bergritten
Donderdag en zaterdag staan er nog zware bergritten op het programma in de Vuelta. Zondag is de slotetappe, een vlakke rit naar Madrid.