Jakobsen spreekt van mooiste zege uit carrière: ‘Alsof ik aan het dromen ben’

15 september 2019

Fabio Jakobsen zorgde er zondagavond voor dat de spotlights even op hem gericht waren en niet op Vuelta-winnaar Primoz Roglic. De Nederlands kampioen op de weg won de laatste etappe van de Ronde van Spanje in Madrid. In de sprint in de straten van Madrid bleef hij zijn concurrent Sam Bennett voor.


"Dit is het mooiste moment uit mijn carrière", sprak de 23-jarige Nederlander.

Perfecte sprint
Jakobsen werd in de laatste kilometers van voren gehouden door zijn ploeggenoten van Deceuninck-Quick Step. "De ploeg heeft me perfect afgezet", blikte Jakobsen terug. "Ik hoefde alleen maar Richeze (zijn ploeggenoot, red.) te volgen, want hij is één van de beste lead-outs van het peloton."

Jakobsen kwam vervolgens uit het wiel van zijn Argentijnse gangmaker en versloeg Sam Bennett nipt. "Ik ben zo blij dat ik gewonnen heb. Het is onbeschrijflijk, alsof ik aan het dromen ben."

2 keer dagsucces
Voor Jakobsen was de Vuelta zijn 1ste grote ronde en de Nederlander besluit zijn debuut met 2 dagzeges. Een geslaagde Ronde van Spanje dus. "Dit is mijn 1ste grote ronde en ik heb mindere momenten gehad", zei Jakobsen. "Het was mentaal én fysiek lastig, maar het is zwaar voor iedereen. Dit is het mooiste moment uit mijn carrière."