De Jongh nog altijd niet hersteld van vermissing en crash: ‘Ik ben al kapot van een stukje lopen’

2 november 2018

Pro Shots

Hoewel Steven de Jongh geen ernstige verwondingen opliep bij zijn vermissing en crash in Spanje, gaat het herstel maar langzaam bij de ploegleider van Trek-Segafredo. Dat zegt De Jongh in gesprek met De Telegraaf (€).


"Ik ben al kapot van een stukje wandelen. Fietsen? Voorlopig denk ik daar nog niet aan, maar de 1e keer dat ik weer op mijn fiets stap, ga ik niet alleen van huis. Over 2 weken hebben we bij de ploeg een vergadering. Mijn intentie is om daar bij te zijn. Dit moeten we nu een plek geven, want we willen vooral het ’gewone’ leven weer oppakken."

Het was een heftige dag, die 15 oktober. Niet alleen voor De Jongh, die een paar uur bewusteloos in een Spaanse greppel lag na een vermoedelijke aanrijding met een auto. Ook zijn vrouw ging door een hel.

Vader ook overleden bij fietsongeluk
"Ik was rond 14.30 uur volledig in paniek en wilde een bericht via Twitter versturen over zijn vermissing, maar ik wist dat ik eerst de moeder van Steven moest bellen. Je kunt je niet voorstellen door wat voor een hel je dan moet. Toen Steven 13 jaar was, is zijn vader omgekomen door een ongeval op de fiets. Nu moest ik zijn moeder gaan vertellen dat haar zoon wellicht op dezelfde manier om het leven was gekomen."