Jumbo en HEMA gaan samenwerken, komt er een nieuwe naam voor de wielerploeg?

8 november 2019

BSR/Imago Sport

Supermarkt Jumbo en warenhuis HEMA slaan de handen ineen en gaan meer met elkaar samenwerken. Lekker belangrijk, zou je denken, maar misschien heeft dit invloed op de sponsoring van zowel de schaats- als de wielerploeg Jumbo-Visma. Daar wordt op dit moment over gesproken.


Alles is nog niet officieel, maar beide partijen willen wel heel graag met elkaar samenwerken, zo valt in dit statement van Jumbo te lezen. Zij hebben het over een 'principeovereenkomst'. Wie verder leest dan de 1e 2 zinnen, ziet ook dat er op het gebied van sport wordt gekeken naar een goede samenwerking. "Ook een mogelijk co-sponsorschap door HEMA van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo Visma is onderwerp van de lopende gesprekken", valt er te lezen.

Wielerploeg Jumbo-HEMA?
Het is dus de vraag hoe dit in de toekomst eruit zal komen te zien. Op dit moment heet de wielerploeg Jumbo-Visma, waarvan Jumbo na het waanzinnige jaar de sportieve eer opstrijkt. Wie weet of Jumbo-baas Frits van Eerd en de nieuwe HEMA-baas Marcel Boekhoorn verder kijken dan hun supermarkt lang is. Dit kan natuurlijk ook gevolgen hebben voor de schaatsploeg.