Jumbo Visma bevestigt komst Dumoulin: ‘Samen gaan we de strijd aan’

19 augustus 2019

Imago Sport

"Welkom Tom! Samen gaan we de strijd aan. Voor onze droom." Met die woorden en een gelikt filmpje kondigt Jumbo Visma de komst van Tom Dumoulin aan.


Eerder deze maandagochtend was al bekend dat Dumoulin bij Sunweb mocht vertrekken en sindsdien is de transfermolen in een versnelling geraakt. Er kwamen direct geruchten dat hij bij Jumbo Visma verder zou gaan en die bleken juist te zijn. Met die ploeg zal Dumoulin samen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk voor de hoofdprijzen te gaan in de 3 grote rondes: de Giro d'Italia, de Tour de France en de Vuelta.

Reactie Dumoulin
"Het doet echt pijn om te vertrekken’", zo reageert Tom Dumoulin op de website van Sunweb. "Mijn hart ligt hier en we hebben samen geweldige dingen bereikt waar ik trots op ben. Ik heb met Team Sunweb bewezen dat het mogelijk is om een grote ronde te winnen met dit team en ik twijfel er niet aan dat ik dat weer met hen zou kunnen. Ik weet dat het gras niet altijd groener zal zijn dan bij Team Sunweb en ik wil benadrukken dat ik zonder hen nooit was gekomen waar ik vandaag ben."