Jumbo-Visma gooit iedereen op de pijnbank op de Grand Colombier, Roglic profiteert optimaal

13 september 2020

EPA

Jumbo-Visma heeft zondag ongelooflijk hard gewerkt en zowat iedereen aan gort gereden in de zware bergetappe in de Tour de France. De Nederlandse ploeg, met geletruidrager Primoz Roglic in de ploeg, zag op de Grand Colombier een hoop concurrentie voor Roglic afhaken.


Het spel begon pas in de laatste 15 kilometer, met een retezware klim. Jumbo-Visma, met de hele ploeg op kop, haalde de vluchters Pierre Rolland en Gogl bij en schroefde het tempo op. Dankzij Robert Gesink, Wout van Aert, George Bennett, Sepp Kuss en Tom Dumoulin verrichtten beulswerk en gooiden daarmee Nairo Quintana en Egan Bernal op de pijnbank. De Colombiaanse uitdagers van Roglic schreeuwden om hun moeders en zagen Roglic steeds verder uit zicht raken.

Yates probeert het
Adam Yates, die eerder in de Tour in het geel reed, probeerde in het resterende groepje klassementsrenners weg te rijden van het Jumbo-tempo, maar kreeg geen ruimte van Dumoulin. Hij kon wel aan het groepje blijven hangen, waarin onder meer Pogacar, Landa, Mas en Lopez zaten af te zien.

Ritzege Pogacar
Roglic besloot vlak voor de finish maar zelf te gaan en kreeg alleen Pogacar, ploeggenoot Kuss en Richie Porte mee. In de strijd om de ritzege won Pogacar van zijn landgenoot Roglic.