Jumbo-Visma maakt met BRILJANTE video contractverlenging Primoz Roglic bekend

10 september 2019

Primoz Roglic blijft langer bij Jumbo-Visma. De Sloveen die hard op weg is naar de winst in de Vuelta tekent bij tot en met 2023. De wielerploeg maakte de contractverlenging bekend met de bovenstaande briljante video, met daarin bijvoorbeeld Frenkie de Jong en Michael van Gerwen.


Roglic zal de komende jaren één van de kopmannen blijven bij de Nederlandse wielerformatie. Onlangs tekende Tom Dumoulin al voor Jumbo-Visma en heeft de ploeg ook Steven Kruijswijk in het team.

Hij was eerst schansspringer
Roglic is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van de Nederlandse ploeg die bij zijn komst nog LottoNL-Jumbo heette. De Sloveen had al een carrière als schansspringer achter de rug toen hij in 2013 bij het kleine Adria Mobil zijn wielerloopbaan begon. Hij kan dus alles! Daarom belden Toon Gerbrands van PSV, Frenkie de Jong van FC Barcelona en darter Michael van Gerwen hem in die bovenstaande video.

Toppertje
In zijn eerste jaar in Nederlandse dienst verraste hij met winst van de lange individuele tijdrit in de Giro d’Italia. De jaren erna groeide Roglic uit tot een ronderenner met de vierde plaats in de Tour de France (2018) en de derde plaats in de Giro (2019) achter zijn naam. In de Vuelta lijkt hij, met nog vijf dagen te gaan en een riante voorsprong, op weg naar de eindzege.