Jumbo-Visma staat nog steeds op 1 in Hammer Series

25 mei 2019

photo: Cor Vos

Jumbo-Visma gaat ook na de 2e dag van de Hammer Series in Stavanger aan kop in het klassement. De Nederlandse wielerploeg moest tijdens het 2e onderdeel, de sprintkoers, wel genoegen nemen met de 6e plaats. De ploeg had een dag eerder de klimkoers gewonnen.


Hoewel Jumbo-Visma met Dylan Groenewegen een van de sterkste sprinters van dit moment in de ploeg had zitten, kwam het niet verder dan plek 6. Zowel Groenewegen als Mike Teunissen moest lossen toen het peloton halverwege de koers in stukken brak. De winst in de sprintkoers ging naar Deceuninck - Quick-Step, voor Team Sunweb (2e) en Mitchelton-Scott (3e). In het klassement na 2 dagen leidt Jumbo-Visma met 1494 punten, gevolgd door Sunweb met 1357.

Achtervolgingsrit
Zondag staat de afsluitende achtervolgingskoers op het programma. De renners van Jumbo-Visma vertrekken dan als 1e, 30 seconden later gevolgd door de Sunweb-ploeg. Mitchelton-Scott moet 58 tellen achterstand goedmaken. De ploeg die na 3e rondes van 16,3 kilometer als 1e over de streep komt, wint de Hammer Series in Stavanger. Vorig jaar ging de zege in Noorwegen naar Mitchelton-Scott.