Jumbo-Visma verwacht dat Tour de France wordt afgelast

25 maart 2020

ANP

Als Euro 2020 en de Olympische Spelen al zijn afgelast, hoe zou de Tour de France dan wel door kunnen gaan? Dat kan dus niet. Toch heeft de organisatie van 's werelds grootste wielerwedstrijd nog geen kik gegeven. Gaat de ASO net als pakweg de Formule 1 de fout maken om veel te laat de lichten op rood te zetten?


Volgens de NOS wil organisator ASO tot eind mei wachten met een besluit nemen. Team Jumbo-Visma vindt dat onzinnig. Sportief directeur Merijn Zeeman verwacht hoe dan ook dat de Ronde van Frankrijk niet zal doorgaan.

Afleiding
"Nu is trainen, voor zo ver dat kan, onderhoud en wellicht ook afleiding", zegt Merijn op de website van Jumbo-Visma. "We beseffen dat de kans heel klein is dat de Tour doorgaat. Ook al omdat er dan eigenlijk geen sprake kan zijn van een eerlijke competitie."

App
Wat kan het team voor zijn renners betekenen in deze wedstrijdloze tijden? "We starten nu ook zaken op als persoonlijkheidstesten, werken verder aan de ontwikkeling van de foodcoach-app, zodat we straks als de wereld weer begint te draaien kunnen zeggen dat we niet stil hebben gezeten."