Jumbo-Visma ziet groot talent en promoveert hem al na een jaar opleiding naar de profs

24 juli 2020

BSR Agency

Jumbo-Visma heeft belofte Gijs Leemreize een profcontract gegeven. De 20-jarige renner uit Ruurlo tekent voor 3 seizoenen bij de Nederlandse WorldTour-formatie. Hij is de 1e renner die de overstap maakt vanuit de opleidingsploeg naar het profteam.


Leemreize mocht begin van dit seizoen al ervaring opdoen bij de profs. Hij reed in het team van Jumbo-Visma de Ronde van de Provence. Eind juli start hij in de Ronde van Burgos. "Het is altijd mijn droom geweest om profwielrenner te worden", aldus Leemreize in een persbericht van Jumbo-Visma.

'Vorig jaar nog bij een clubteam'
"In de beginjaren dat ik fietste, was dat nog niet realistisch, maar het ging jaarlijks beter en ik bleef stappen zetten. Uiteindelijk is het snel gegaan, want afgelopen jaar reed ik nog bij een clubteam. Dat ik vorig jaar de stap naar de opleidingsploeg mocht zetten, was al heel mooi."

'Niet verwacht'
Sportief directeur Merijn Zeeman had niet verwacht dat een beloftevolle renner zo snel de overstap zou maken vanuit de opleidingsploeg. "Het is memorabel. Gijs heeft zich goed ontwikkeld en daar hebben de opleidingsploeg en het bijbehorende opleidingstraject aan bijgedragen. Wij achten hem klaar om over te stappen naar de profs en daar verder te leren en ervaring op te doen."