Jury diskwalificeert Moscon na 'liften'

Photo News

Brian Vesseur • 23:40, 24-09-2017 / Laatste Update: 12:29, 07-01-2024

Het was maar goed dat de ultieme vluchtpoging van wielrenner Gianni Moscon in de WK-finale in Bergen geen wereldtitel voor hem opleverde. De wedstrijdjury moest de 23-jarige Italiaan namelijk na afloop uit de uitslag halen wegens 'liften'.

Moscon viel in de voorlaatste ronde aan en maakte daarna, op 34 km van het einde, gebruik van de volgwagen om terug te keren in het peloton. Hij werd niet uit koers genomen en reed gewoon de wedstrijd uit. Moscon was zelfs nog even titelkandidaat, omdat hij als enige nog naar de Fransman Julian Alaphilippe toe wist te rijden in de slotfase.

Teruggehaald

Het duo werkte goed samen, al moest Moscon er wel even af op de kasseitjes in de finale. De Italiaan knokte zich terug naar de Fransman, maar het tweetal werd daarna alsnog door het uitgedunde peloton van 27 renners teruggehaald. Daarna zegevierde de Slowaak Peter Sagan voor de 3e keer op rij.

And here is the video with the reason of the DSQ of 🇮🇹@GianniMoscon (video made by @CyclingHubTV) pic.twitter.com/XjLyQse8KV