Kai Reus verzet werelduurrecord: ‘Ik krijg er kippenvel van’

16 april 2020

ANP

Kai Reus wil volgend jaar april een aanval doen op het werelduurrecord. "Ik wilde de poging eigenlijk in augustus dit jaar doen, maar het project moest vanaf nul opgestart worden. Ik zit niet bij een bestaande ploeg. In principe vallen we volgend jaar in april het record van Victor Campenaerts aan."


Reus beëindigde 4 jaar geleden zijn loopbaan als renner van Roompot. Bij het Rabobank team raakte Reus in 2007 zwaar gewond bij een trainingsrit. Hij werd zelfs enkele dagen in kunstmatige coma gehouden. Reus kondigde een half jaar geleden al aan dat hij het werelduurrecord wilde verbeteren.

'Ik krijg er kippenvel van'
Het werelduurrecord is in handen van Campenaerts. De Belg legde vorig jaar in een uur 55,089 kilometer af. "Wielrennen betekent heel veel voor mij", vertelt Reus in een gesprek met Sporza. "Ik krijg er kippenvel van. Ik ben veel meer dan wat er in 2007 gebeurd is. Ik heb na die val nooit meer kunnen laten zien wat ik waard was."

Is het record van Campenaerts te breken?
"Ja. Anders zou ik er ook niet aan beginnen", vertelde Reus vorig jaar september in een bekendmaking van zijn aanval op het werelduurrecord. "De rek is er nog niet uit. Het record kan scherper, het plafond is nog niet bereikt. Het gaat verbeterd worden, ik weet alleen niet of ik degene ben die het doet. Met een heel team beginnen we aan een reis naar de start van dat ene uur. Als we daar zijn moet ik het afmaken."