Kelderman blijft stil tot 1 augustus, maar zijn nieuwe ploeg lijkt al bekend

27 juli 2020

BSR Agency

Wilco Kelderman wordt volgend seizoen ploegmaat van 3-voudig wereldkampioen Peter Sagan, klassementsrenner Emanuel Buchmann en topsprinter Pascal Ackermann. Oftewel, de 29-jarige renner van Team Sunweb zet zijn wielercarrière voort bij het Duitse BORA-hansgrohe.


Daarmee begint Kelderman voor het eerst aan een buitenlands avontuur, na 9 jaar in dienst van ploegen waar vooral Nederlands de voertaal was, zo meldt de Telegraaf. Hij begon in 2012 als WorldTour-coureur bij Rabobank, dat daarna Blanco en Belkin werd. In 2015 en '16 maakte hij deel uit van LottoNL-Jumbo. Sindsdien koerst hij voor Sunweb.

Kelderman zegt niks
Kelderman zelf houdt zijn lippen stijf op elkaar, als het over zijn aanstaande transfer gaat. 2 weken geleden informeerde hij de ploegleiding dat hij zal vertrekken.

1 augustus
"Ik begrijp de interesse en nieuwsgierigheid, maar ik mag tot 1 augustus (officieel de datum waarop een wisseling van team mag worden bekendgemaakt) niets zeggen. En daar houd ik me aan", zo zei hij onlangs tijdens de hoogtestage in de Oostenrijkse Alpen.