Kelderman moet zich schikken in knechtenrol voor Dumoulin in Giro: ‘Eerst niet happy’

3 januari 2019

photo: Cor Vos

Wilco Kelderman rijdt de Giro d'Italia in de schaduw van Tom Dumoulin. Het kopmanschap was een optie voor de Veenendaler die in 2014 al eens 7e werd in het eindklassement. De afgelopen 2 jaar reed hij ook nog in de top 10 van de Ronde van Spanje. 


"Ik had een ander programma in mijn hoofd, maar toen Tom besloot de Giro te rijden wist ik wel dat het dit scenario zou worden", vertelde Kelderman bij de ploegpresentatie van Team Sunweb in Berlijn.

Niet happy
Niet dat hij met tegenzin naar de Italiaanse wielerkoers zal afreizen. "Ik zie het als een kans. Eerst was ik er niet happy mee. Maar ik realiseer me ook dat er genoeg wedstrijden zijn waarin ik wel voor eigen succes mag gaan. In Parijs-Nice bijvoorbeeld of de Ronde van Catalonië. Maar in de grote rondes rijd ik vaak als de 2e of 3e man. Het past misschien ook wel een beetje bij me. In de schaduw functioneer ik vaak het beste."

Geen Vuelta
Kelderman zal net als Dumoulin na de Giro ook de Tour rijden. In de Vuelta gaat Sunweb met een jonge ploeg op jacht naar dagsuccessen.