Kiest Dumoulin toch niet voor Tour? ‘Keuze is aan de ploeg’

19 november 2018

ANP

Tom Dumoulin leek zich alleen te focussen op de Tour in 2019, maar komt daar mogelijk op terug. Dat schrijft De Telegraaf. De Limburger beseft zich dat de Giro hem misschien wel beter ligt.


"Het schema van de Tour de France is verre van ideaal voor mij", zegt Dumoulin erover. "Ik denk niet dat er de afgelopen jaren een grote ronde is verreden die zo slecht bij mijn profiel past."

In tegenstelling tot de tour, waarin er maar 27 kilometer individueel wordt tijdgereden, lijkt de Giro Tom beter te liggen met bijna 59 tijdritkilometers. "In alle opzichten ligt die me veel beter."

Twijfels
„De Giro heb ik daarentegen al een keer gewonnen, terwijl na de tweede plek achter Geraint Thomas afgelopen zomer mijn grote uitdaging is om de Tour te winnen. Eind juli heb ik duidelijk uitgesproken dat die ronde mijn grote doel zou worden.

"Ik vraag me nu af of ik in 2019 wel alles op de Tour moet zetten. Na de eerste gesprekken met de ploeg neigen we voor een grote ronde te kiezen. Ik heb momenteel niet echt een voorkeur dus de ploeg heeft de doorslaggevende stem."

Geen twee grote rondes
"We zullen spoedig die knoop doorhakken omdat het hele programma afhankelijk van die keuze is. Om opnieuw de combinatie Giro en de Tour te rijden? Na dit seizoen weet ik hoe zwaar die dubbel weegt en het is verre van ideaal om ieder jaar twee grote rondes te rijden.”