Kittel niet verbaasd over vertrek Dumoulin bij Sunweb: ‘Vinden ze blijkbaar heel moeilijk’

17 november 2019

BSR/Imago Sport

De inmiddels gestopte topsprinter Marcel Kittel heeft zich voor het eerst uitgelaten over de transfer van Tom Dumoulin naar het team van Jumbo-Visma. In een interview met het magazine Helden stelt hij dat het niet voor het eerst is dat kopmannen het zwaar hebben bij Giant-Alpacin/Sunweb.


"Dat Dumoulin weg wilde was voor mij geen verrassing. Iwan Spekenbrink smeedt een ploeg voor jonge renners en die worden ook heel goed begeleid. Maar als renners kopman worden, dan moet je ze een zekere vrijheid geven. Dat vinden ze bij de ploeg blijkbaar heel moeilijk", weet Kittel. "Het begon met mij, maar je zag hetzelfde probleem ontstaan met Warren Barguil en John Degenkolb. Daarna was het Tom," vertelt Kittel aan het blad van Frits en Barbara Barend.

Zware tijd voor Kittel
Ook gaat hij openhartig in op zijn eigen periode bij deze ploeg. Het laatste jaar bleek bij Giant bleek voor Kittel enorm zwaar te zijn. "Ik had mijn contract na 4 etappezeges in de Tour verlengd, maar ineens lukte niets meer. Ik heb dat jaar heel veel last gehad van druk. Dat vreet aan je, achtervolgt je."

"Ik was depressief. Tot de Tour hebben ploegbaas Spekenbrink en ik geprobeerd een oplossing te vinden, maar dat is niet gelukt. Ik voelde me niet meer goed bij de ploeg en vroeg in september contractontbinding aan. Het begon met de ziekte van Pfeiffer, daarna zijn we uit elkaar gegroeid."