Knaven walgt: ‘Dit achtervolgt me al 16 jaar’

11 juli 2014

Knaven walgt: 'Dit achtervolgt me al 16 jaar'

ARRAS/REIMS – Servais Knaven heeft geen zin om te reageren op de bekentenis van zijn oud-ploeggenoten Jeroen Blijlevens en Bart Voskamp dat niet de teamdokter van TVM, maar zij in 1998 een hoeveelheid aangekochte epo in de koelkast van de vrachtwagen van de ploeg hadden gelegd.

„Dit achtervolgt me al 16 jaar. Voor mij was het al lang af­gesloten. Ik heb er ook echt niks mee te maken gehad”, stelt Knaven, als ploegleider van Team Sky actief in deze Tour de France, tegenover de kranten van De Persdienst. „Ik ben blij dat nu duidelijk is hoe het verhaal in elkaar steekt. Natuurlijk snap ik dat het voor mensen moeilijk te geloven is dat ik er niets mee te maken heb.”

Steven de Jongh gaf aan epo te hebben gebruikt als renner in zijn periode bij TVM en Rabobank. Het kostte hem zijn baan. Knaven verklaarde nooit iets met doping te maken te hebben gehad. „Toen heb ik al verteld wat er naar buiten is gekomen. Dat de epo gekocht was door enkele renners en dat ik er niets mee te maken had. Vanochtend heb ik dat nog eens herhaald. Meer kan ik er niet over zeggen.”