Kopman Dumoulin in zelfde ploeg als Kruijswijk en Roglic: ‘Beter mét dan tegen elkaar’

19 augustus 2019

Cor Vos

Na jaren van Team Sunweb verruilt Tom Dumoulin die ploeg voor Team Jumb-Visma. De Limburger tekent daar voor 3 jaar. "Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan het doel, het winnen van een grote ronde."


Dumoulin geeft op de site van zijn nieuwe ploeg aan dat hij zocht naar een nieuwe sportieve uitdaging. "En Team Jumbo-Visma is daar de juiste ploeg voor. Ik heb er veel zin in. Ooit ben ik begonnen bij de Rabobank Continental-ploeg en dat is een voorloper van het huidige Team Jumbo-Visma. Deze stap voelt daarom een beetje als thuiskomen. Het is mooi om de kleuren van de Nederlandse ploeg te vertegenwoordigen."

Roglic en Kruijswijk
Jumbo-Visma heeft met de komst van Dumoulin de beschikking over 3 kopmannen: Primoz Roglic, Steven Kruijswijk en Dumoulin. "Je kunt beter mét dan tegen elkaar rijden”, refereert directeur Richard Plugge aan de gevechten die Dumoulin uitvocht met zijn 2 nieuwe teamgenoten. "We kunnen nu de sterkst mogelijke ploeg samenstellen in de strijd tegen een team als Ineos. Het waarmaken van onze dromen en ambities komt steeds dichterbij."