Koster ziet ritwinst aan haar neus voorbijgaan

13 april 2019

Cor Vos

Het is Anouska Koster niet gelukt om het 2e gedeelte van de 4e etappe van de Healthy Ageing Tour te winnen. De Nederlandse renster was halverwege de rit over een kleine 75 kilometer samen met Lisa Brennauer op avontuur gegaan. De Duitse renster van WNT-Rotor versloeg haar medevluchtster in de sprint.


Kort achter het duo finishte Jip van den Bos, die vergeefs had gepoogd naar de vluchters te rijden, als 3e. De Belgische Lisa Klein, 2e in de tijdrit van zaterdagochtend achter Ellen van Dijk, behield de leiding in het algemeen klassement. De renster van Canyon heeft 8 seconden voorsprong op de Nederlandse tijdritspecialiste.

Liegen
Van Dijk was teleurgesteld, maar dacht tegelijkertijd dat ze niet veel meer had kunnen doen: ,,Ik denk dat ik een goede tijdrit heb gereden. Ik had niet verwacht dat Lisa zo sterk zou rijden. Een tijdrit liegt nooit, ze verdient de leiderstrui'', aldus de renster van Trek-Segafredo. Kirsten Wild staat 3e op 41 seconden. Er volgt zondag nog 1 rit, met start en finish in Midwolda over 124 kilometer.