Kruijswijk met goed gevoel naar Vuelta na 5e plek in Tour de l’Ain

12 augustus 2017

Steven Kruijswijk zal tevreden terugkijken op zijn deelname aan de Tour de l'Ain. De renner van LottoNL-Jumbo kwam op de gigantisch zware Col du Grand Colombier als 3e boven en eindigde de rit uiteindelijk als 11e. Ondanks een aanvallende instelling, kon Kruijswijk geen podiumplek in het algmeeen klassement meer afdwingen. De Nederlander eindigde als 5e.


De winnaar van de koers is de Fransman Thibaut Pinot en zijn landgenoten David Gaudu en Alexandre Geniez pakten de andere 2 podiumplekken. Kruijswijk viel daar dus net buiten, maar zijn ploegleider Frans Maassen kijkt tevreden terug en is te spreken over zijn renner.

Tevreden
''We wilden graag een rit winnen en dat is met Juan José Lobato gelukt. Daarnaast moesten de mannen zichzelf bergop testen en dat hebben ze de afgelopen 2 dagen goed kunnen doen. Met hun hoofd zaten ze al langzaam bij de Vuelta. Dat moet nu helemaal gebeuren terwijl ze in de komende dagen de accu gaan opladen. We gaan met een goed gevoel naar Spanje.'', zegt Maassen.

Zelfverzekerd
Ook Kruijswijk zegt dat de koers een goede test was. ''Ik ben blij dat ik deze ronde kon rijden en ga met een goed gevoel naar de Vuelta. Het wordt lastig in Spanje, want het deelnemersveld is sterk. Maar ik heb er vertrouwen in.''
reacties
ReageerReageer op dit bericht