Kruijswijk heeft een dik probleem 2 weken voor Tour

15 augustus 2020

EPA

Steven Kruijswijk heeft het Critérium du Dauphiné verlaten. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam in de 4e etappe in de afdaling van de Col de Plan Bois, de 1e beklimming van de dag, ten val en daar bleek zijn schouder door uit de kom te zijn geraakt.


Kruijswijk moet in de Tour de France 1 van de 3 kopmannen zijn bij Jumbo-Visma, naast Primoz Roglic en Tom Dumoulin. Vorig jaar werd de klimmer 3e in het eindklassement. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van de blessure. Over 2 weken (op 29 augustus) begint de Ronde van Frankrijk.

Buchmann
Ook de Duitser Emanuel Buchmann was betrokken bij de valpartij. De nummer 3 van het algemeen klassement besloot ook af te stappen. Hij is met enkele diepe schaafwonden naar een ziekenhuis gebracht. Hij stond op een achterstand van 20 seconden op klassementsleider Primoz Roglic.

Bernal
Egan Bernal ging niet meer van start voor de 4e etappe van de zware Franse rittenkoers. De kopman van Team Ineos heeft rugklachten. Bernal schreef vorig jaar de Tour de France op zijn naam.