Kruijswijk kan niet wachten op de Tour: ‘Nóg betere ploeg’

21 december 2019

BSR Agency

Iedereen bij Jumbo-Visma wist 't al: Steven Kruijswijk moest en zou terugkeren in de Tour de France. Afgelopen seizoen werd hij daar 3e. Ondanks dat Jumbo-Visma dit seizoen meer kopmannen heeft, wilde Kruijswijk weer deel uitmaken van de succesformatie.


Tom Dumoulin en Primoz Roglic reizen dit jaar ook af naar Frankrijk.

,,Als ik de sterke voorkeur had gehad om als enige kopman naar een grote ronde te gaan had ik misschien voor de Giro moeten kiezen." Dat deed Kruijswijk dus niet. ,,Ik weet dat de ploeg alles zet op de Tour. Daar wil ik bij zijn: om met een nog betere ploeg nog hoger te eindigen, maar in ieder geval om onderdeel te zijn van een ploeg die de Tour kan winnen. Het is een mooie uitdaging, zeker ook voor de renners onderling. Je hebt een sterke ploeg nodig om de Tour te winnen. En dan moet de beste van ons voor de eindzege gaan.”

Pech in Spanje
Kruijswijk was na zijn goede Tour de pechvogel in de Ronde van Spanje, waar hij na een val in de ploegentijdrit op de openingsdag al in de vierde etappe met een knieblessure moest opgeven. ,,De knie is weer goed", vertelde hij bij de teampresentatie. ,,Het heeft wel langer geduurd. Gelukkig kan ik me nu focussen op het nieuwe seizoen. Ik kan trainen zoals ik wil."